Brânzeturile iberice sunt în special făcute din lapte de oaie. Nu avem o selecție lungă.
Când am întrebat pe Rodolphe le Meunier de ce Manchego propus e mai scump decât alte variante de pe piață ne-a spus că sunt multe variante de Manchego plictisitoare. Un lucru e sigur. Noi, îndrumați de mentorii noștrii, nu vindem brânzeturi plictisitoare.
1. MANCHEGO DOP FERMIER
Din provincia La Mancha casa lui Don Quijote avem o brânză maturată cu aromă de nuci și caramel produs de fermă. Manchego merge bine cu vinuri dulci de desert.
2. ZIMBRO
Zimbro este o brânză artizanală portugheză produsă din lapte crud de oaie din Munții Serra da Estrela, centrul nordului Portugaliei. Această brânză cu cheag special extras din ciulin are o textură cremoasă, cu o coajă spălată, subțire, de culoare păioasă. Brânza este maturată timp de 60 de zile pentru a produce un interior gros, asemănător unei budinci, evidențiat de o aromă curată, parfumată, cu un finisaj dulce, picant și erbacee.
3. MISTURA
Numele înseamnă efectiv amestec. E un mix de lapte de capră, oaie și vacă folosit la obținerea acestei brânze portugheze.
Alte brânzeturi ce putem aduce sunt Idiazabal o brânză de oaie bască, Zamorano, Castellano și o brânză mix din 3 tipuri de lapte Iberico.