PASTE ARTIZANALE ȘI PATISERIE

PASTA FRESCA E PASTICCERIA

PRODUCEM PASTE PROASPETE(PASTA FRESCA), SOSURI DE PASTE ȘI KIT-URI COMPLETE DE PASTE PENTRU GĂTIT ACASĂ

SĂNĂTOASE

Pastele noastre sunt alimente ce se absorb lent de către organism. De aceea sunt sănătoase. Pastele făcute corect unde nu folosim sosuri grele nu au deloc carbohidrați care să producă o explozie glicemică. Folosim doar făină de grâu dur, făină integrală de grâu ecologic sau un amestec de făinuri de orez și hrișcă obținute la moară de  piatră pentru paste fără gluten.

PASTELE NOASTRE SE FIERB 2-3 MINUTE

Pastele sunt prezente peste tot în lume. Le fac arabii sau chinezii și variații de paste umplute au și rușii și evreii și românii mai ales în Moldova. Dar pastele sunt plăcerea supremă a Italiei, simbolul unei culturi care celebrează nu numai experiența și creativitatea în bucătărie, ci și bucuria de a petrece mai mult timp în jurul mesei, în compania celor dragi. În toată Italia, în orașe și sate, s-a descoperit că sunt aproape 1300 de forme de paste făinoase, existând o istorie și cultură a fiecărei forme cu variațiile ei.

FĂINURI ȘI CONȚINUT

1. Pastele italiene sunt din grău dur. Acesta este un grâu primitiv tetraploid care deși are gluten acesta e mai greu extractibil. Are mai multe proteine. Pentru paste este bună o făină mai mare grifică. Aluatul e mai mult plastic decât elastic fiind bun pentru paste dar mai puțin bun pentru pâine. Mai e folosit la bulgur sau la cuscus. Aceste calități fac ca pastele din grâu dur să se absoarbă lent în organism.

2. Făină din grâu integral ecologic. Din grâu ecologic special pentru noi a fost făcută o făină grifică excepțională. Are un gust bun de tărâță și aluat. Din cauza modului de obținere a făinii rezultatul sunt niște paste sănătoase ce nu modifică glicemia și care ajută tranzitul intestinal.

3. Amestec de hrișcă și orez pentru paste aglutenice. Ne-am străduit și folosind orez decorticat și hrișcă la o moară de piatră obținem un amestec special pentru cei cu intoleranțe la gluten. Ceea ce este minunat este că aceste paste sunt gustoase așa că ele pot fi o alternativă culinară specială și pentru cei care doresc să exploreze culinar.

Dincolo de făinurile folosite pastele pot fi cu ou sau fără ou. Deasemenea ele pot fi colorate însă noi preferăm pastele aromate unde culoarea reprezintă un adaos specific nu doar p atracție colorată. Astfel avem paste cu aromă de roșii și busuioc și paste cu aromă de leurdă și pătrunjel.

DAȚI CLICK MAI JOS

Toate tipurile de paste produse de atelierul ZIN ZIN delicii meridionale sunt :

PATISERIE

Deoarece avem ingrediente bune noi facem produse etalon din făinuri, unt adevărat și din diverse brânzeturi bune din lume. 

1. PLĂCINTĂ CU BRÂNZĂ TRADIȚIONALĂ DULCE SAU SARATĂ ȘI PLĂCINTE CU DOVLEAC ȘI MĂR

2. CROCHETE ȘI BISCUȚI CU BRÂNZĂ –  Folosim toate tipurile brânzeturi : moi, maturate și cu mucegai și le înnobilăm cu chimen sau susan sau mac.

3. CROQUE MADAME și CROQUE MONSIEUR și SANDWICH PANINI– servit doar la magazin este un sandviș fierbinte cu șuncă și brânză și sos.

4. CHEESE CAKE 

5. TARTĂ TATIN – O TARTĂ FRANCEZĂ CELEBRĂ DUPĂ REȚETA CLASICĂ

6. TARTE CU BRÂNZĂ DULCI SAU SĂRATE - tartele sărate sau diferite tipuri de quiche folosesc un aluat numit Pâte brisée, tartele dulci pot fi cu aluat Pâte sucrée sau Pâte sablée. Noi avem o tartă bleo cu brânzeturi cu mucegai albastru, o tartă aromată cu brânzeturi tari și o tartă dulce cu brânzeturi moi.