Lumea brânzeturilor – FROMAGERIE

OFERIM O COLECȚIE MARE ȘI DIVERSĂ DE BRÂNZETURI CU GUST PERFECT.

Fromageria nu este doar un magazin de brânzeturi. Noi mergem pe tradiția franceză care a transformat fromageria într-un tip de magazin de delicatese unde brânzeturile sunt produse superioare total diferite de produsele comune de supermarket și de comerț banal. De aceea am făcut eforturi extraordinare pentru a găsi o logistică rezonabilă pentru ca prețurile oferite să fie cele mai corecte la calitatea furnizată. Nu sunt prețuri de supermarket dar diferența e minimă și calitatea incomparabilă.

Brânzeturile sunt o lume. La noi fiecare brânză livrată vine cu o  notă de fromager  (care descrie brânza cu sugestii de împerechere a băuturilor) și o  etichetă de servire a brânzei care  identifică numele, originea și tipul de lapte.

Gustul lor diferă în funcție de metoda de producere, de laptele folosit și de mediul de maturare.

 Laptele din care se face brânză în Europa poate fi de vacă, oaie, capră, bivoliță sau amestec. Există animale hrănite doar cu iarbă proaspătă sau cu fân sau animale care primesc nutreț. De aceea cele mai bune brânzeturi neindustriale se fac în zonele montane sau în fermele dedicate producerii brânzeturilor superioare. De asemenea gustul poate fi mai fin dacă laptele folosit la brânză nu este pasteurizat dar acest tip de producție scade termenul de garanție. Un alt element îl constituie cheagul folosit natural și bacteriile provenite din zona de pășune. Contează și dacă bacteriile și mucegaiurile sunt naturale din zona de maturare sau sunt selecționate. Producerea unui sortiment de brânză maturată naturală cu un gust divin presupune o știință completă, timp de așteptare, un spațiu adecvat (de multe ori peșteri sau cavități în pământ).

Brânzeturile industriale de regulă sunt din lapte normalizat obținut de la vaci crescute în ferme mari unde hrana presupune un nutreț amestecat pentru stimulare.  Brânzeturile industriale foarte ieftine au adaosuri de grăsimi hidrogenate vegetale sau de amidon și arome chimice. De asemenea se folosesc enzime și culturi lactice produse biotehnologic.

Tradiția unor brânzeturi de calitate maturate este foarte vie în Franța, Italia, Elveția și Olanda.

 Noi vom aduce însă și brânzeturi și din Grecia, Cipru, Spania, Portugalia, Danemarca, Norvegia, Germania, Austria sau Anglia. Am căutat ce este mai bun.

Brânzeturi

ROMÂNIA

O mențiune specială pentru brânzeturile românești. Producătorii români sunt mulți. Presiunea prețului și tentația valorilor mari a cifrei de afaceri i-a trimis pe mulți în zona industrială. Însă am ales producători români care au preferat să nu facă compromisuri și care deja muncesc la produse de calitate. 

DAȚI CLICK MAI JOS

Lista brânzeturi românești este : 

Brânzeturi FRANȚA

DAȚI CLICK MAI JOS

Lista brânzeturi franceze este :

Franța este țara brânzeturilor din cele mai vechi timpuri. Charles de Gaulle spunea : Cum poate cineva să conducă o națiune care are două sute patruzeci și șase tipuri diferite de brânză? Între timp numărul lor trece de 1200 de tipuri.

DAȚI CLICK MAI JOS

Citește mai departe ….

Brânzeturi Italia

DAȚI CLICK MAI JOS

Lista brânzeturi italiene este :

Orgolioasa Italie are brânzeturile ei particulare care le îmbină la fel de bine cu bucătăria italiană în savanta ei ordine fiind prezente și în ”antipasti” (aperitive) și în felul cu paste făinoase și după ”insalata” (salata ce vine după felul principal) se încheie invariabil cu ”formaggio e frutta”. Italia este și una din puținele țări din lume care face brânzeturi din lapte de bivoliță.

Brânzeturi Elveția și alte brânzeturi montane din Austria și Germania

DAȚI CLICK MAI JOS

Lista brânzeturi montane este :

Elvețienii meticuloși au unele dintre cele mai bune brânzeturi din lume. De fapt de jur împrejurul munților Alpi în Franța, Italia, Elveția, Austria și Germania brânzeturile montane uimesc și atrag. Gustul ierbii montane ajută la obținerea unor brânzeturi miraculoase.Majoritatea brânzeturilor sunt din lapte de vacă și rareori de capră.

Brânzeturi Iberice : Spania și Portugalia

DAȚI CLICK MAI JOS

Lista brânzeturi iberice este :

Peninsula iberică are destule brânzeturi. Cele mai vestite sunt produse din lapte de oaie un specific iberic.

Brânzeturi olandeze și belgiene

DAȚI CLICK MAI JOS

Lista brânzeturi din Țările de Jos este :

Brânzeturile olandeze sunt din lapte de vacă și de regulă sunt maturate și cu un specific în arome. Varietatea se obține din rasele de vaci utilizate și, în cazul Belgiei cu folosirea berii ca ingredient.

Brânzeturi elene : grecești și cipriote

DAȚI CLICK MAI JOS

Lista brânzeturi elene este :

Tradițional brânzeturile grecești sunt din amestec de lapte de capră și oaie iar cele cipriote din lapte de vacă și oaie. Pot fi brânzeturi maturate, brânzeturi de salată asemănătoare telemelei noastre sau brânzeturi de grătar sau de prăjit un specific grec și cipriot.

Brânzeturi nordice și insulare : daneze , norvegiene și engleze.

DAȚI CLICK MAI JOS

Lista brânzeturi nordice și insulare este :

Deși noi prezentăm brânzeturi neindustriale brânzeturile daneze nu au această calitate. Dar au una din industriile cele mai dezvoltate din lume și pot prezenta brânzeturi premium surprinzătoare. Norvegienii pe de altă parte au brânzeturi de fermă destul de greu de adus. Totuși există o brânză maronie unică ce trebuie gustată. Anglia are foarte puțini producători artizanali majoritatea producției fiind brânză industrială de supermarket și fast-food. Au totuși câteva excepții notabile.

Alte brânzeturi

Este posibil ca gama să se completeze cu varietăți surprinzătoare de aceea lăsăm lista deschisă

Brânzeturi vegetale

Titlul reprezintă un oximoron care a prins la public ca și un adevăr. Brânza este un produs rezultat din coagularea laptelui cu ajutorul bacteriilor lactice. Nu există un procedeu similar cu produsele vegetale. Primele brânzeturi vegetale sau mai bine zis produse vegetale ce imită bine brânza au fost cele din soia și anume tofu. Deși populare în Asia și ajunse în Europa în ultimii ani s-a constatat că soia este prea bogată în estrogeni ceea ce poate produce disfuncții și la bărbați și la femei dacă este exces. Dar s-au obținut gusturi și produse foarte similare cu brânza și destul de benigne ca risc de sănătate. Ca specialiști în chimie alimentară trebuie să spunem că orice procesare pentru a obține un produs numit vegan ce se dorește o reproducere a unui aliment ce nu e tradițional din fructe tari și moi, legume, verdețuri sau condimente, presupune adaosuri chimice. Nu poți obține o prăjitură cu cremă cu calități similare celei din unt sau o brânză vegetală fără mici trucuri de chimie. De aceea noi vom integra aceste produse la capitolul Vinuri și alte delicatese.

SERVICII

În cadrul atelierului nostru din brânzeturile prezente producem și oferim :

– feliere, ambalare, vidare sau razuire brânză aleasă pe loc- bază de fondue

– amestecuri de brânzeturi care se gătesc fondue

– quattro formaggi – kit de brânzeturi clasice pentru pizza sau paste

– platouri de brânzeturi

– brânză cu smântână, creme de brânză cu diferite adaosuri (brânză proaspătă cu mărar, cu vanilie etc)

– patiserie cu brânză : biscuiți, tarte dulci și sărate cu brânză, budinci de brânză (mac and cheese), cheesecake, tiramisu etc…